Terug

Welke cadeaubonnen zijn er?

Welke cadeaubonnen zijn er?

Cadeaubonnen zijn een populaire keuze als geschenk, geschikt voor elke gelegenheid. Maar met zoveel verschillende soorten beschikbaar, welke kies je? In dit blog verkennen we de traditionele én de vernieuwde soorten cadeaubonnen die je kunt geven, zodat je altijd het perfecte cadeau vindt.

De soorten cadeaubonnen de je altijd kunt geven

Traditionele cadeaubonnen blijven populair, zoals de bekende Nederlandse Boekenbon, de Nationale Bioscoopbon, en Diner Cadeau. Deze klassiekers zijn altijd een veilige keuze en maken de ontvanger gegarandeerd blij.

Maar, er zijn naast de bekende opties ook veel vernieuwde cadeaubonnen die een unieke draai geven aan het cadeau doen:

Alle soorten cadeaubonnen op een rij

  1. Ervaringsbonnen
  2. Duurzaamheidscadeaubonnen
  3. Cadeaubonnen van een merk
  4. Cadeaubonnen van een winkelketen
  5. Keuze cadeaubonnen
  6. Gepersonaliseerde cadeaubonnen

Ervaringsbonnen

Denk aan bonnen voor een escaperoom, een ballonvaart of een speciale kookworkshop. De ontvanger kan met een ervaringsbon zelf een uitje kiezen, maar jij kunt natuurlijk ook een advies geven, in de bijgevoegde kaart bijvoorbeeld. De VVV cadeaukaart is het perfecte voorbeeld van een brede ervaringsbon.

Daarnaast kun je natuurlijk ook een specifieke ervaring geven. Denk aan de Wellness Giftcard of de Festival Cadeaukaart.

Duurzaamheidscadeaubonnen

Met de focus op duurzaamheid, zijn er cadeaubonnen voor eco-vriendelijke producten en diensten, zoals duurzame mode of zero-waste workshops. De Holland & Barret cadeaukaart bijvoorbeeld.

Cadeaubon van een winkelketen

Een cadeaubon van een winkelketen of webshop is bijzonder veelzijdig en ideaal voor iedereen die graag zelf een cadeau uitkiest. Met opties als:

  • HEMA cadeaukaart
  • ICI PARIS XL cadeaukaart
  • Etos cadeaukaart
  • Douglas cadeaukaart
  • Rituals cadeaukaart
  • Coolblue cadeaubon

Er is voor ieder wat wils.

Met een cadeaubon van een winkelketen kan de ontvanger alles vinden van huishoudelijke artikelen en elektronica tot luxe cosmetica en wellnessproducten. Een dergelijke cadeaubon biedt vrijheid en flexibiliteit, waardoor het een perfect geschenk is voor verjaardagen, feestdagen of speciale gelegenheden.

Indirect geef je namelijk een product cadeau, maar je legt de keuze bij de ontvanger. Makkelijk voor jou en fijn voor de ontvanger!

Keuze cadeaubon

Bij Cadeaukaarten.nl hebben we een cadeaubon waarmee je áltijd scoort: de Nationale Keuze cadeaukaart.

Met deze cadeaubon geef je 200 cadeaukaarten in één. De ontvanger kan hem namelijk zelf omzetten in een cadeaukaart naar keuze. Handig!

Gepersonaliseerde cadeaubon

Het geven van een cadeaubon kan misschien wat onpersoonlijk voelen, alsof je weinig moeite voor de ontvanger hebt gedaan. Daarvoor hebben wij een oplossing: je kunt bij ons alle cadeaubonnen personaliseren.

Je kunt:

  • Een persoonlijke boodschap toevoegen;
  • Thema’s en kleuren kiezen;
  • Een cadeaupakket toevoegen;
  • Het logo van je bedrijf laten drukken (zakelijk);
  • De cadeaukaart bij jou thuis laten bezorgen en hem onderdeel maken van een cadeaupakket.

Zo stop je net wat meer moeite in jouw cadeau voor de ontvanger.

Welke cadeaubon ga jij kiezen?

Met zoveel verschillende soorten cadeaubonnen kan het kiezen soms overweldigend zijn. Bedenk wat de ontvanger leuk vindt en wat bij de gelegenheid past. Of je nu kiest voor een praktische of plezierige cadeaubon, met een doordachte keuze zal het cadeau zeker gewaardeerd worden.

Kom je er echt niet uit, kies dan de Nationale Keuze cadeaukaart, daarmee zit je altijd goed.